Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan sa određenim organom u tijelu i da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki može uticati putem određenog prsta.

Svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medicini, povezan je sa nekim organom i sa određenom fizičkom boli. Kako biste tu bol otjerali, trljajte određeni prst i vrlo brzo bi simptomi trebali da se ublaže ili čak nestanu. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osjetite promjenu na bolje.

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osjetite da vam srce kuca prejako i kada se zadišete pa ostanete bez vazduha.

2. Kažiprst je povezan sa bubrezima. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili dijareja. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

3. Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

4. Domali prst je povezan sa debelim crijevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena i ukočenost i bol u vratu, što može da bude posljedica slabe cirkulacije.

5. Mali prst je povezan sa tankim crijevom. Masirajte ovaj prst kada osjećate tjeskobu i nervozu.

(Minut.ba)