Vučurević: Dodik je ‘propala politička priča’

1
TREBINJE – Potpredsjednik Partije demokratkog progresa (PDP) Slavko Vučurević tvrdi da je predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik „iz političkog straha izgubio kompas te da je svjestan da će morati položiti račune za svu štetu koji je nanio građanima RS“.

Dodikova izjava, da RS i on ne razmišljaju o secesiji pokazuje, kako je rekao, njegovu nedosljednost i neozbiljnost.

“Sve ono što je Dodik godinama pričao s ciljem obmanjivanja javnosti, a radi zaštite svoje zaštite, i ljudi koji su ga pratili na pogubnom putu uništavanja, pljačke i korupcije, doveo je do kraja”, rekao je Vučurević na pres-konferenciji u Trebinju.

Dodik, kako je naveo, “ne zna šta da radi sa socijalnim tenzijama i posrnulom privedom u RS”.

“Međutim, i dalje pokušava da spasi svoju političku kožu. Smatram da Dodik ni RS, ni BiH, ni užoj ni široj javnosti nema šta da ponudi. On je propala politička priča, koja samo želi da spasi svoju političku kožu”, ustvrdio je Vučurević.

Ustvrdio je da Dodik molbama određenim političarima, da ga prime na razgovor, dokazuje da je svjestan “svoje duboke političke propasti”.

“Naravno, svjestan je i onoga što će za njega biti najbolnije – da će morati položiti račune za sve ono što je uradio na štetu građana RS i uopšte njenog napretka, u smislu standarda građana”, ustvrdio je potpredsjendik PDP-a, prenosi FENA.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.