VIDEO Strašan prizor: Pogledajte kako hrvatski fudbaler spašava život Torresu

0

Fernando Torres beživotno je pao na travu i udario glavom. Stadion je utihnuo. I dok neki igrači Atletico Madrida nisu mogli ni gledati svog suigrača u nesvijesti držeći se za glavu ili je okrećući na drugu stranu, Šime Vrsaljko nije dvojio ni sekunde.

Hrvat je dotrčao do Torresa, izvadio mu jezik i spasio život.

Ugrizao Gabija za ruku dok mu je vadio jezik

Uz Vrsaljka je bio i Atleticov kapetan Gabi koji je Šimi asistirao u pomaganju onesviještenom Fernandu Torresu. Čudesna reakcija Vrsaljka i Gabija oduševila je svijet. Da nije njih, Fernando danas možda ne bi bio živ.

– Nevjerojatno je kako su Vrsaljko i Gabi reagirali u tom šokantnom trenutku. Šime je napravio sjajan posao – rekao je liječnik Deportiva, koji je prvi od medicinske ekipe došao do Torresa i s kolegama iz Atletica preuzeo brigu o njemu.

U ovakvim situacijama ključna je brza reakcija jer dolazi do gušenja, a Gabija u spašavanju života nije omelo ni to što ga je Torres refleksno ugrizao za ruku.

Neki plakali na terenu

Torresa su prebacili u bolnicu, a dobre vijesti stigle su već za koji sat.

El Nino je bio pri svijesti, komunicirao je s liječnicima, ali ostavili su ga u bolnici.

Atletico je gostovao na Riazoru kod Deportiva (1-1) u 25. kolu La Lige. Na Torresa je pet minuta prije kraja naletio Alex Bergantinos. Prizor je bio strašan, a neki igrači Atletica i Deportiva nisu mogli ni gledati onesviještenog Torresa na travi.

Udarac u njegov vrat čuo sam na klupi – rekao je Diego Simeone.

– Teško je bilo igrati nakon ovoga – dodao je Felipe Luis.

Atleticov branič Jose Maria Gimenez je zaplakao na terenu.

Igrač s kojim se sudario došao mu u bolnicu

Prekid je trajao gotovo deset minuta dok Torresa nisu prevezli u bolnicu.

El Nina je posjetio i igrač koji ga je tamo nenamjerno smjestio. Alex Bergantinos (31) sa stadiona je direktno otišao u bolnicu kako bi vidio u kakvom je stanju godinu dana stariji kolega. Uz veznjaka Deportiva bio je i njegov trener Pepe Mel..

– Sudarili smo nezgodno, on nije ni očekivao duel. Molio sam se da se što prije probudi. Sva sreća da su ga uspjeli stabilizirati – rekao je Bergantinos.

Hej, pa ja sam dobro!

Još iz bolnice javio se Fernando Torres.

– Ma bila je to samo lažna uzbuna. Hvala svima na porukama podrške koje ste mi poslali. Nadam se da se brzo vraćam na teren – napisao je Torres na Twitteru.

Nema traumu mozga

Odlične vijesti stigle su već jutro nakon strašnog prizora na Riazoru. Liječnici su objavili kako je CT glave isključio traumatske ozljede mozga i glave.

– Prve pretrage pokazale su da nema oštećenja na mozgu. Fernando je stabilno, svijestan je i zna gdje se nalazi – objavio je Atletico Madrid.

Šime, ti si anđeo u crveno-bijelom

‘Vrsaljko mu je spasio život’, ‘Oni su naši heroji’, ‘Šime igrač utakmice’, to su samo neki od komentara navijača Atletico Madrida koji na Twitteru šalju stotine poruka zahvale herojskom dvojcu svog kluba.

Vrsaljka i Gabija i njihovu sjajnu reakciju pohvalili su i liječnici Deportiva. Navijači im šalju brojne poruke na društvenim mrežama i zahvaljuju im se.

– Šime, ti si anđeo u crveno-bijelom. Hvala ti što si spasio život Torresu, našem djetetu – napisao je jedan navijač.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.