Velika eksplozija u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, povrijeđeno nekoliko radnika

0

Eksplozija se jako osjetila i s druge obale Save, u Slavonskom Brodu.

Načelnik opštine Ilija Јovičić potvrdio je da se eksplozija dogodila i da ima nekoliko povrijeđenih radnika, a iz nadležne policijske uprave su kazali da su povrijeđene osobe van životne opasnosti.

U hitnu službu Doma zdravlja u Bosanskom Brodu večeras je primljeno osmero povrijeđenih u eksploziji i svi su van životne opasnosti, rekao je Srni direktor Doma zdravlja Zoran Predojević.

Predojević je rekao da su povrijeđeni zadobili lakše povrede i da će preventivno biti upućeni u bolnicu u Doboju radi dodatnih pregleda.

“Eksplozija se, prema prvim informacijama, dogodila u postrojenju za preradu nafte”, rekla je Srni portparolka Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Ona je navela da su policijski službenici u stalnom kontaktu s predstavnicima općine Bosanski Brod, Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice i radnicima.

Šef Odsjeka za zaštitu i spašavanje općine Bosanski Brod Dragan Nikolić rekao je da, prema dosadašnjim saznanjima, u eksploziji nema poginulih.


“Ova eksplozija je sve uplašila, nije bilo ugodno. Nema potrebe za panikom, za sada mislimo da je sve pod kontrolom. Još nema zahtjeva iz Bosanskog Broda za našu pomoć”, kazao je za RTL Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

“Sve se zatreslo u Slavonskom Brodu. Mislili smo da je potres, ali je djelovalo poput eksplozije. Strašno”, napisao je jedan čitatelj Index.hr.

“Eksplozija je bila izuzetno glasna, kao da je rat opet počeo”, napisao je drugi očevidac.

(Vijesti.ba)

Komentari su onemogućeni.