Upišite ovaj kod na mobitel i saznajte da li vas prisluškuju

Svima je dobro poznato kako hakeri zarađuju svoj novac, a od kad je tehnologija uznapredovala provaljuje se gdje se stigne – U kompjutere, mailove, račune na društvenim mrežama.

S druge strane pojavila su se i mnogobrojna uputstva na koji način možete ‘skužiti’ da li vas netko prisluškuje, odnosno vaša čuda tehnologije.

Evo kako možete provjeriti jel i vas netko prisluškuje:

1. Ako pokušate isključiti mobitel ali pozadinsko osvjetljenje još dugo gori ili telefon neće da se ugasi, moguće je da vas prisluškuju, prenosi radiosarajevo.ba.

Uz pomoć virusa hakeri daljinskim putem upravljaju mobitelom, pa ne bi bilo loše osluškivati i provjeravati neke čudne pojave, zvukove, osvjetljenja…

Ipak, sve to ne mora biti pokazatelj da vas prisluškuju, no hakeri su osmislili i način koji bi, u teoriji, trebao olakšati da doznate jel vas netko prisluškuje..

Potrebno je dakle provjeriti da li je vaš mobitel vruć, iako stoji negdje izvan dometa vaših ruku. Ukoliko je osjetna toplinska razlika, to znači da je podložan nekoj aktivnosti. Treba napraviti sljedeće:

– Ukucajte *#06# nakon čega će se pojaviti IMEI kod, koji sliči bar kodu.

– Otvorite postavke telefona, potražite opciju status ili u pretragu ukucajte IMEI. Ako su posljednje dvije cifre jednake kao u prethodnom kodu, to znači da vas ne prisluškuju.

Ukoliko se vaši brojevi razlikuju to znači da ste bili ili ste još pod nečijim povećalom…

(Minut.ba)

Jedan komentar na “Upišite ovaj kod na mobitel i saznajte da li vas prisluškuju”

  1. I simply needed to thank you very much once more. I'm not certain what I could possibly have made to happen without the actual suggestions provided by you regarding this topic. This has been an absolute terrifying crisis in my view, however , viewing a expert form you solved that forced me to weep over joy. Now i'm thankful for the assistance and as well , pray you are aware of a powerful job you are always carrying out instructing people through the use of a site. Most probably you have never encountered all of us.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *