Učenici Osnovne škole nisu prepoznali Teslu, ali jesu “Zvezdu Granda”: Sramota za obrazovanje u Srbiji

Očigledno da je znanje učenika palo na najniže grane jer nisu umjeli da prepoznaju Nikolu Teslu, dok za mladu Zvezdu Granda nisu imali nikakvih nedoumica.

Polaganje završnog ispita za učenike osmog razreda jedne osnovne škole izazvao je velike kontroverze. Očigledno da je u pojedinim školama ovaj test pokazao kolike su zapravo “rupe” u obrazovanju naše dece.

Učiteljica koja je dežurala na polaganju završnog ispita u jednoj školi napisala je status na Fejsbuku koji je razočarao, ali i šokirao javnost.

Naime, ona je napisala kako učenici nisu uspeli da prepoznaju jednog od najpoznatijih srpskih i svetskih pronalazača i naučnika u oblasti fizike, elektrotehnike i radiotehnike, Nikolu Teslu, ali da su prepoznali među dežurnim nastavnicima mladu Zvezdu Granda.

– Rezultat završnog ispita za učenike razreda osnovne škole: Učenici nisu znali da na slici prepoznaju Nikolu Teslu (imena nekoliko učenika su bila ponuđena), ali su, među dežurnim nastavnicima, prepoznali mladu zvezdu Granda. To je to. Predajem se. Beznadežan sam slučaj, napisala je učiteljica na svom Fejsbuk profilu.

(Minut.ba)

11 komentara na “Učenici Osnovne škole nisu prepoznali Teslu, ali jesu “Zvezdu Granda”: Sramota za obrazovanje u Srbiji”

  1. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely should i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the problem is an element that insufficient persons are speaking intelligently about. I am delighted we came across this during my look for something with this.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *