U Beogradu preminula legendarna glumica Milena Dravić: Ovo je njen posljednji intervju

0

Jedna od najvećih srpskih glumica svih vremena Milena Dravić preminula je večeras u kliničko bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini.

Filmom “Mlad i zdrav kao ruža” u kojem je Dragan Gaga Nikolić ostvario jednu od najznačajnijih uloga u karijeri, u petak je svečano otvoren bioskop “Parobrod” koji nosi ime legendarnog srpskog glumca.

*Drama “Mlad i zdrav kao ruža” Jovana Jovanovića pripada crnom talasu, a bila je u bunkeru više od trideset godina. Da li su djela Gage Nikolića dobila prava vrednovanja koja su zaslužila?

Dragan je mnogo uradio i mislim da će se tek u vremenu koje dolazi konstatovati koliko je to vrijedno. On je veliki karakterni glumac, velike transformacije. Ali dragan je bio čovjek koji je kao mnoge druge naše kolege, tome nikada nije želio davati neki značaj.

Koje su bile najveće Draganove uloge?

Naravno da ne može da se zaobiđe njegova prva uloga u filmu “Kad budem mrtav i beo” i Živojin Žika Pavlović, reditelj koji ga je otkrio i kod koga je Dragan napravio izuzetnog Džimija Barku. Ono što je međutim ostala za Dragana apsolutna enigma do kraja života, dok je još mogao da priča o svemu je zašto ga Žika Pavlović više nikada nije pozvao ni u jedan film koji je radio.

Posljednje trenutke, Milena je provela u bolnici na aparatima. Kako je živjela skromno, tako je provodila i najteže dane. Primala je posjete samo najbližih dok je zamolila da joj ostali ne dolaze.

“Za moje zdravstvene probleme znaju samo moji najbliži, suprug, brat Rade i najintimniji prijatelji.

 

Komentari su onemogućeni.