TUGA: Sara (16) legla na spavanje i više se nikad nije probudila – mnoge žene to koriste, a nju je koštalo života

0

U službenom priopćenju mrtvozornika stoji da je preminula od sindroma toksičnog šoka uzrokovanog bakterijom Staphylococcus aureus koju su pronašli na tamponu izvađenom iz njezinog tijela

Izvor: 24sata

Nesretna Sara Manitoski (16) iz Kanade bila je lani u ožujku na izletu u kampu na otoku Hornby sa svojom školom i tamo su prespavali. Prije odlaska u krevet požalila se da se ne osjeća baš najbolje, žalila se na grčeve u trbuhu.

Kada je došlo jutro, nije se pojavila na doručku. Navečer je zaspala i više se nikada nije probudila. Učenici su otišli do sobe i otkrili njezino beživotno tijelo na krevetu. Izgledala je kao da i dalje spava. Panično su potrčali po pomoć, čak ju je medicinsko osoblje pokušalo reanimirati, ali bilo je kasno, prenosi Today.

Njezina sestra Carli objavila je na Facebooku razlog zašto je Sara umrla tako naglo, gotovo bez upozorenja. U službenom priopćenju mrtvozornika stoji da je preminula od sindroma toksičnog šoka uzrokovanog bakterijom Staphylococcus aureus koju su pronašli na tamponu izvađenom iz njezinog tijela.

Autopsijom je otkriveno crvenilo na njezinom vratu, nadlaktici, gornjem dijelu prsnog koša, na donjem dijelu trbuha i na bedrima. Crveni osip na njezinom tijelu nalikovao je na opekotine od sunca, a to je jedan od simptoma sindroma toksičnog šoka.

Njezina obitelj je i dalje neutješna.

– Sara je bila najslađa, najsretnija, najkarizmatičnija djevojka koja je imala sjajnu budućnost pred sobom. Voljela je putovati i istraživati svijet oko sebe. Nikada nije pokazala zabrinutost zbog korištenja tampona – rekla je Carli koja sada upozorava sve djevojke i žene da budu oprezne kada je korištenje tampona u pitanju i da ih često mijenjaju kako se opasna bakterija ne bi razvila na njima i ušla u krvotok.

– Moja predivna, posve zdrava sestra je umrla zbog toga pa vas molim dijelite ovo, educirajte se i budite jako oprezni kada koristite tampone – dodala je.

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/lifestyle/skolski-izlet-sara-16-je-legla-spavati-i-vise-se-nije-probudila-580728 – 24sata.hr

Komentari su onemogućeni.