U akciji policije RS-a, kodnog naziva “Lotika”, usmjerenoj na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem, uhapšena je jedna osoba iz Višegrada i pronađen eksploziv, potvrdila je načelnica Odjeljenja MUP-a RS-a za odnose s javnošću Mirna Miljanović.

Slobode je lišen B. G. Nezvanično, riječ je Bojanu Glišiću, svešteniku Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu, a osumnjičen je da je izvršio krivčno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet ekplozivnih materija.

Izvršeni su pretresi na tri lokacije, dvije u Rogatici i jednoj u Višegradu te je pronađeno i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina – MRUD, više komada municije različitog kalibra i SIM kartica i mobilnih telefona.

Akciju su proveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a na području općina Rogatica i Višegrad, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Uhapšena osoba nalazi se na krim-obradi, te će tokom dana biti sprovedena u nadležno tužilaštvo, kazala je Miljanović.

Sveštenik iz Višegrada uhapšen zbog proizvodnje i šverca minsko-eksplozivnih naprava