Švedski šamar Hrvatskoj predsjednici: Kolinda je desničarka poput Marine Le Pen

666

Kontraverzna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjeti je Švedskoj”, tim je riječima švedski Aktuell Fokus predstavio hrvatsku predsjednicu koja se nalazi u službenoj posjeti Švedskoj. Naime, švedske novinari zamjeraju Grabar-Kitarović odnos prema židovskoj zajednici, a posebno izjave tokom migrantske krize.

No, očito je da i posljednje izjave Kolinde Grabar-Kitarović o BiH i „terorističkoj prijetnji“ narušavaju njen evropski imidž.

“Grabar-Kitarović predstavlja HDZ koji je konzervativno nacionalistički”, stoji u članku u kojem se u naslovu hrvatsku predsjednicu uspoređuje s Marine Le Pen, predvodnicom ekstremne desnice u Francuskoj.

HDZ, a tako i Kolindu Grabar-Kitarović opisali su kao oni koji se zalažu za povijesni revizionizam, a spominje se namjera da se u Hrvatskoj napravi tzv. popis izdajnika na početku Vlade Orešković – Karamarko – Petrov.

Uklonila je i kip Josipa Broza Tita iz predsjedničkog ureda – piše Aktuell Fokus opisujući politiku hrvatske predsjednice, dodajući na kraju kako je izazvala i međunarodnu pažnju kada su židovske zajednice odlučile bojkotirati službeno obilježavanje holokausta u Hrvatskoj.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.