Stravična nesreća u Srbiji: 11 poginulih, preko 30 povrijeđenih, ovo su fotografije sa lica mjesta

0

Na autoputu Beograd-Niš kod Jagodine jutros je oko 7:20 časova dogodila su se dva lančana sudara u kojem je šest osoba poginulo na licu mjesta, a jedno u bolnici od zadobijenih povreda, potvrđeno je iz MUP-a.

Do udesa je došlo iz sada nepoznatih razloga, a najvjerovatnije je uticala magla zbog koje je saobraćaj širom Srbije otežan.

Na terenu je jeziv prizor, zgužvani automobil, prikolice na vozilima, između 20-30 automobila uništeno.

Prema prvim informacijama 27 osoba je povrijeđeno, a na terenu su vatrogasci, brojne ekipe Hitne pomoći i patrole saobraćajne policije koji pokušavaju da izvuku zarobljene putnike u kabinama.

Jedan od očevidaca kaže da je bilo nepregledno, vidljivost je bila jedva 10-15 metara, dok u jednom trenutku nije luo vriske. Kako kaže, u atomobilu pored sebe je vidio mrtvu ženu sa dvoje djece.

Na ovoj dionici je saobraćaj obustavljen i vozila se preusmjeravaju od Ćuprije i Jagodine, a druga saobraćajna nesreća na suprutnoj strani auto puta dogodila se na udaljenosti od tek 200 metara.

Osobe koje su povrijeđene u teškoj saobraćnoj nesreći smještene su u bolnicama u Jagoni i Ćupriji.

“Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu- zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe i stao, izašao iz kamiona, a već su vozila počela da se udaraju, rekao je jedan od vozača.

Uključeni su alternativni pravci, a preporučuje se onima koji idu prema ovim mjestima da se kreću lokalnim cestama i da zaobilaze autoput.

Žrtvama izrazujemo sućut..

Komentari su onemogućeni.