SRBIJA: Zaklao baku pa putem Facebooka djevojci poslao jezivu poruku

10

„Zaklao sam babu i imam sad 20.000 dinara“, napisao je moj unuk Srđan na kompjuteru u igraonici i poslao preko Facebooka poruku svojoj djevojci. Po toj poruci ga je policija ubrzo locirala i uhapsila. Tamo je priznao da je zaklao baku, moju suprugu Miru, ali da je namjeravao da ubije i mene”.

Ovim riječima za Kurir počinje razgovor Božidar Šarac, suprug ubijene Mire Šarac (64), koju je u srijedu po podne zaklao kćerkin sin Srđan M. (23). Stravično ubistvo dogodilo se u Rumi, u stanu u kom je nesretna žena živjela sa suprugom.

Božidar objašnjava da je iz stana izašao oko devet sati.

– Otišao sam na posao, a supruga Mira je ostala u stanu. Zvao sam je oko 12 sati, ali se nije javljala. Zvao sam kasnije na fiksni. Srđan se javio i rekao da je u prodavnici. Pitao me je kada dolazim s posla, rekao sam mu oko 16 sati. Kazao je: „Dobro, čekam te, pa da se ispričamo kada dođeš“ – objašnjava Božidar.

Brišući uplakane oči, dodaje da ga je Srđan zvao oko 15.40.

– Bilo mi je čudno što me opet zove. Kad sam stigao, Srđan je sjedio u fotelji. Pitao sam ga gdje je Mira, rekao je da je kod komšinice i požurivao me da što prije skinem jaknu jer je toplo u sobi – prisjeća se detalja Božidar.

Prema njegovim rečima, tada je već shvatio da se nešto desilo.

– Prvo sam primijetio krv na tepihu, tražio sam je po stanu. Potom sam došao do kupatila – priča nesretni čovjek.

Pokazujući vrata od kupatila, kaže da su bila zaključana.

– Kroz staklo iznad vrata vidio sam Miru u lokvi krvi. Viknuo sam na njega: „Ti si ovo uradio“, zgrabio ga za ramena, ali on je tvrdio da ništa ne zna i kazao da hoće da ide. Pokušao sam da ga zadržim, ali se otrgao i pobjegao – kaže Božidar.

On objašnjava da su vrata od kupatila razvalili kada je stigla Hitna pomoć.

– Zaklao ju je nožem i ubo još nekoliko puta u vrat. Zašto sam se rodio kada sam ovako nešto doživio od rođenog unuka? Kada smo izvukli tijelo, na dnu kade našli smo krvavi čaršaf kojim ju je vukao i gomilu računa i priznanica. Vjerovatno je tražio novac – kaže Božidar.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.