Ovu šokantnu tvrdnju Domazet-Lošo, koji je kao član Vijeća za domovinsku sigurnost saradnik hrvatske predsjednice, nedjeljama iznosi širom Hrvatske, na predavanjima o Domovinskom ratu za profesore historije.

“On i još nekoliko penzionisanih hrvatskih generala okupljenih oko Hrvatskog generalnog zbora drže profesorima predavanja, koja su blago rečeno, skandalozna i izazivaju mučninu. Tu se mogu čuti svakakve stvari, poput tvrdnji da je Milošević živ.

Međutim, Domazet-Lošo nije bio sasvim siguran u to da je Sloba živ, pa je rekao da garantovano nije sahranjen ispod lipe u Požarevcu.

Sanduk na Miloševićevoj sahrani 2006., tvrdi on, bio je prazan.

Na predavanjima se može čuti i da je Tito bio ruski agent, kao i da su Jugosloveni najveći problem Hrvatske, kaže sagovornik “Kurira” iz “lijepe njihove”.

Inače, skandalozna predavanja imaju podršku hrvatske države, jer je reč o programu koje finansira tamošnje Ministarstvo branitelja, u saranji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje. Kako pišu hrvatske “Novosti”, list srpske manjine u toj državi, lekcije penzionisanih generala dosad je odslušalo 300 nastavnika.

“Jedino u čemu se slažem s dotičnim hrvatski admiralom je činjenica da će politička dostignuća koja je Milošević postigao ostati zauvjek živa, a vrlo su živa i danas”, rekao je Branko Ružić, potpredsjednik SPS za Kurir.

(Minut.ba)