Sjećate li se serije “Viza za budućnost”: Ovako danas izgleda mala Merima

0

Simpatična Lejla Zvizdić je svojevremeno u ulozi Merime osvojila srca publike svojom spontanošću, glumačkom inteligencijom i talentom u veoma gledanoj seriji “Viza za budućnost”.

Nedjeljemo uvečer, u vrijeme emitiranja serije, ulice su bile prazne, a svakako da je dio zasluga pripao i ovoj sada velikoj djevojci. Merima se sada prisjetila snimanja, starijih glumačkih imena na setu te otkrila zašto nije završila akademiju dramskih umjetnosti.

-Završila sam ekonomski fakultet i trenutno radim i živim u Sarajevu. Viza budućnost je obilježila moje djetinstvo i to je bio jedan od najljepših perioda moga života te ga se i dan danas rado sjećam- priznaje Lejla.

Lejla se prisjetila i druženja sa jednom od najvećih diva bh glumišta čija je smrt veoma pogodila.

-Smrt pokojne Nade Đurevske koja je igrala lik Mubere, moje nene u seriji, veoma sam teško podnijela, jer je ona bila jedna zaista predivna žena i kada god bismo se srele u grad, ona bi me onako od srca zagrlila.

-Bila je čast glumiti sa toliko velikana iz cijele bivše Jugoslavije i smatram da većina diplomiranih glumaca nikada neće imati čast biti na jednom mjestu okružena s toliko kvalitetnih ljudi iz svijeta glume i zbog toga se osjećam veoma sretno jer sam imala tu priliku. Nisam završila akademiju, život sam nastavila u drugom smjeru, ali uvijek ću se rado sjećati perioda iz mog ranog djetinstva.

Lik male Merime je bio jedan od najsimpatičnijih, majka Alma i babo Sudo su nasmijavali mjesecima bosanskohercegovačku javnost, a Viza za budućnost je definitivno jedan od boljih tv projekata koji je bio na našim lokalnim televizijama.

Komentari su onemogućeni.