Serena Williams osvojila sedmi Australian Open

0

Američka teniserka Serena Williams osvojila je danas sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je u finalu pobijedila stariju sestru Venus poslije dva seta, 6:4, 6:4.

Serena Williams je tako osvojila 23. Grand Slam titulu u karijeri i postavila novi rekord Open ere, prestigavši legendarnu Steffi Graf.

To je bio deveti put da sestre Williams igraju u finalu nekog Grand Slam turnira, a Serena je pobijedila sedmi put. One su danas prvi put od 2003. godine igrale u finalu Australian Opena i ponovo je pobijedila Serena.

U prva četiri gema prvog seta obje su napravile po dva breaka, a poslije toga uspjele su da sačuvaju svoje servise za rezultat 3:3. Serena je zatim u sedmom gameu ponovo oduzela servis starijoj sestri i povela sa 4:3. Ona je do kraja sačuvala tu prednost i poslije 41 minuta povela u meču.

Teniserke su u drugom setu osvajale gameove na svoj servis sve do sedmog, kada je Serena napravila break i povela sa 4:3. Ona je zatim bez izgubljenog poena osvojila naredni gem, prednost je sačuvala do kraja i poslije sat i 23 minuta ušla u historiju Open ere sa 23 Grand Slam titule.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.