Gdje god se pojavio, Željko Ražnatović Arkan je bio strah i trepet. Danas, skoro dvije decenije poslije njegove smrti pred beogradskim hotelom Intercontinental, ne jenjava interesovanje o njegovom životu.

Tako se pojavila fotografija na Instagramu iz maloljetničkog Kazneno-popravnog doma u Valjevu na kojoj se Arkan i Iso Lero Džamba nalaze.

Objavljena je uz fotografiju i priča o životu zloglasnog ratnog zločinca u tom domu. Upravo se u Valjevu desila jedina poznata tučnjava u kojoj je Arkan učestvovao. Džamba je Arkana pretukao i na bradi mu ostavio ožiljak, što mu nikad Željko nije oprostio.

Navodno je Iso kroz istu školu boksa prošao kao i zloglasni Ljubomir Magas, poznatiji kao Ljuba Zemunac. Neovisno o tome što je samo 170 centimetara bio visok i težak 70-ak kilograma, iznimno je snažan bio i hrabar.

Prati ga legenda da se po zatvorima tukao najviše, a dobivao je redovno batine od čuvara zato što nije htio da se autoritetu pokori. Na slici iz KP doma iz Valjeva stoje Džamba i Arkan skroz desno.

Družio se u inostranstvu i sarađivao sa zloglasnim kriminalcem Đorđem Božovićem Giškom, a kad se u Beograd vratio bio je dobar prijatelj Aleksandru Kneževiću Kneletu, još jednog kriminalca na lošem glasu.

Prepričavaju se i danas u nekim krugovima legende o ljetovanjima beogradskih kriminalaca u Crnoj Gori. Kaže se za Džambu da je u beogradskoj četvrti Dorćol bio definitivni kralj. Pisao je pjesme, a otpjevao je neke i srpski pjevač Džej Ramadanovski.

Džamba je jedne večeri nestao bez traga kad su ga pretukli iz zasjede pripadnici Arkanovog osiguranja krajem 1992. godine. Časnik Arkanove Srpske dobrovoljačke garde – Vukašin Gojak ‘Vule’, možda jedan od počinitelja tog napada, ubijen je pred jednim beogradskim noćnim klubom 1997. godine.