Prije više od 15 godina, tada osmogodišnja Lauren Kavanaugh pronađena je kako živi zatvorena u ormaru prepunom fekalija i urina, izgladnjela i pretučena.

Lauren (23) je sada javno progovorila o mračnoj prošlosti koja je i danas proganja, ali i borbi s depresijom koju pokušava prebroditi uz podršku svoje djevojke Janae.
– Imala sam prilično težak život. Proživjela sam mnogo toga. Danas, jedva da mogu zaspati. Patim od anksioznosti. Pokušala sam se ubiti više od 30 puta – kazala je Lauren tijekom gostovanja u popularnom američkom televizijskom showu kod doktora Phila.

Majka se odrekla Lauren pri rođenju i dala je na posvajanje, ali se predomislila nakon osam mjeseci i tražila dijete nazad. Ali zbog pravne greške odvjetnika koji je zastupao posvojitelje Billa i Sabrinu Kavanaugh, monstruozna majka je dobila Lauren nad kojom se iživljavala sljedećih šest godina. Djevojčicu su držali u ormaru, silovali je i davali drugim ljudima da je seksualno zlostavljaju. Prenosi 24sata.hr

Kada je nađena 2001. godine bila je teška samo 11,5 kilograma, poput dvogodišnjeg djeteta. Bila je toliko izgladnjela da su je liječnici morali hraniti metodom koja je korištena na žrtvama holokausta, jer nije imala enzime kojima bi mogla probavljati hranu.

Njeno maleno tijelo bilo je toliko oštećeno godinama seksualnog zlostavljanja da je morala proći niz operacija. Ali, kako je bilo previše traumatično da o tome svjedoči kao 8-godišnje dijete, bračni par Barbara i Kenneth Atkinson nikada nije osuđen za silovanje. Na kraju su osuđeni na doživotnu robiju, s tim da će imati pravo zatražiti puštanje na slobodu 2031. godine.

– Nikada nisam voljela Lauren. Nikada je nisam željela. Kada netko ozljedi moju drugu djecu, patim i ja. Ali kada netko ozljedi Lauren, ne osjetim baš ništa – rekla je Barbara Atkinson istražitelja nakon uhićenja.

Kraj Laurenin muka došao je nakon što je Atkinson, bijesan na svoju suprugu jer je mislio da ga vara, pokazao svom susjedu što se skriva u ormaru.

Nakon hirurških rekonstrukcija Laureninog izmrcvarenog tijela, uslijedile su godine psihičke terapije jer joj je mozak atrofirao – njen emotivni razvoj je zakržljao. Nije znala čak ni sjediti na stolcu ili koristiti zahod, a travu je prvi put u životu vidjela kad je izašla iz bolnice.

Doktore je začudio njezin relativno bogat vokabular, a kasnije je otkriveno da je naučila govoriti slušajući country muziku koju bi majka glasno puštala da priguši njen plač.

(Minut.ba)