Recept: Tiramisu hljeb koji će oduševiti sve prisutne

Potrebni sastojci:

mjere su šalica od 2 dcl
2 jaja
1 1/2 šalica brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice Sode bikarbone Dolcela
1 žlica arome vanilije
1 žlica Kakao u prahu Dolcela
2 žličice espreso kave ili neke instant kave+par žlica vrele vode
malo soli
1/2 šalice buttermilka(koristila sam obično mlijeko)
25 dkg mascarpone sira
3/4 šalice šećera
po želji pola šalice malina

Priprema

1.U jednu zdjelu pripremite suhe sastojke-brašno,sol,prašak za pecivo,sodu za pripremu kolača.U drugoj posudi el.mikserom umutite jaja,šećer,aromu vanilije,mascarpone.U manjoj zdjelici razmutite espreso kavu ili možete i neku instant kavu s kakaom i malo vruće vode.

2. Dobro izmiksajte jaja,mascarpone,šećer,aromu vanilije te dodajte prosijano brašno i mlijeko.U rcp je navedena mlaćenica (buttermilk),ali ja sam stavila obično mlijeko.Kad je sve dobro izmješano,podijelite smjesu na pola i u jednu polovice dodajte umućeni kakao i kavu. Via Coolinarka

3.U kalup za kruh koji ste namastili i pobrašnili naizmjence stavljajte žutu i tamnu smjesu.Ja sam stavila i malo smrznutih malina što je utjecalo na vlažnost kolača.Iako djeluje sabito jako je sočan i kremast.Stavite peći na 175*C u zagrijanu pećnicu oko 50 min.Kad je pečeno,pustite da se ohladi u kalupu nekih desetak min.i tad ga izvadite na kuhinjsku rešetku.Možete povećati i količinu kavu jer se ova količina samo malo osjeti.Također smatram da ako stavite kvasac umjesto praška za pecivo i sode možda se tekstura kruha razrahli.Ja sam ovaj put slijedila rcp.ali s obzirom na mascarpone tijesto je teže.

(Minut.ba)

2 komentara na “Recept: Tiramisu hljeb koji će oduševiti sve prisutne”

  1. Google

    We prefer to honor several other world wide web websites around the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *