Recept: Tiramisu hljeb koji će oduševiti sve prisutne

3

Potrebni sastojci:

mjere su šalica od 2 dcl
2 jaja
1 1/2 šalica brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice Sode bikarbone Dolcela
1 žlica arome vanilije
1 žlica Kakao u prahu Dolcela
2 žličice espreso kave ili neke instant kave+par žlica vrele vode
malo soli
1/2 šalice buttermilka(koristila sam obično mlijeko)
25 dkg mascarpone sira
3/4 šalice šećera
po želji pola šalice malina

Priprema

1.U jednu zdjelu pripremite suhe sastojke-brašno,sol,prašak za pecivo,sodu za pripremu kolača.U drugoj posudi el.mikserom umutite jaja,šećer,aromu vanilije,mascarpone.U manjoj zdjelici razmutite espreso kavu ili možete i neku instant kavu s kakaom i malo vruće vode.

2. Dobro izmiksajte jaja,mascarpone,šećer,aromu vanilije te dodajte prosijano brašno i mlijeko.U rcp je navedena mlaćenica (buttermilk),ali ja sam stavila obično mlijeko.Kad je sve dobro izmješano,podijelite smjesu na pola i u jednu polovice dodajte umućeni kakao i kavu. Via Coolinarka

3.U kalup za kruh koji ste namastili i pobrašnili naizmjence stavljajte žutu i tamnu smjesu.Ja sam stavila i malo smrznutih malina što je utjecalo na vlažnost kolača.Iako djeluje sabito jako je sočan i kremast.Stavite peći na 175*C u zagrijanu pećnicu oko 50 min.Kad je pečeno,pustite da se ohladi u kalupu nekih desetak min.i tad ga izvadite na kuhinjsku rešetku.Možete povećati i količinu kavu jer se ova količina samo malo osjeti.Također smatram da ako stavite kvasac umjesto praška za pecivo i sode možda se tekstura kruha razrahli.Ja sam ovaj put slijedila rcp.ali s obzirom na mascarpone tijesto je teže.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.