Radončić radi za Hrvate i HDZ: Presretnuti telefonski razgovori razotkrili političke spletke

10

Fahrudin Radončić i Dragan Čović imaju specijalne odnose. Poznato je da je Dragan Čović učinio sve da dovede Fahrudina Radončića na vlast. Mnogi su sumnjali u nastojanje lidera HDZ-a, a ta sumnja je danas postala potpuno jasna. Naime, danas su u Sudu BiH preslušavani presretnuti razgovori između Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman, Zijada Hadžijahića i drugih.

Među presretnutim razgovorima zabilježena je i razgovor Radončića i Emira Talirevića u kojem Radončić govori da „dok traju razgovori stranaka ( SDA i SBB) sve se više intenzivira montiranje procesa protiv njega“. On ustvrđuje da „Bakir stoji iza svega“, s jednom željom da preuzme stranku.

– Pa će on kao reći ma to Dudo radi. Kakav Dudo, Čampara to je Bakir. Sad će oni vidjeti, stranke nek idu svojim putem i koalicija. Meni je važno da sam ispraznio ove dvije fotelje i da Hrvate više niko ne može majorizirati – kazao je Radončić, prenosi agencija Patria.

Navod da mu je važno što je ispraznio dvije fotelje i dao ih Čovićevim Hrvatima ( na ispražnjenim foteljama prije su bili ministri iz DF-a Željka Komšića, a kojeg HDZ optužuje da preko njega Bošnjaci majoriziraju Hrvate), Radončić je potvrdio koji su mu prioriteti u vlasti. Također, ovo je dokaz da on vjerno slijedi dogovor i pomaže Draganu Čoviću ( da li Radončićevi presretnuti telefonski razgovori kriju neku sličnu vezu sa Miloradom Dodikom i srpskom politikom).

Naokon ovih saznanja ne čudi nas što je Dragan Čović jedini posjetio Radončića u pritvoru.

Otkad se bavi politikom još nije zabilježeno da je Fahrudin Radončić učinio nešto protiv majorizacije Bošnjaka u Republici Srpskoj, u Mostaru, Stocu, Čapljini i drugim općinama koje HDZ čvrsto drži u svom zagrljaju. Njemu je važno da je ispraznio dvije fotelje za Dragana Čovića.

Nakon današnje potvrde, više nema nikakve sumnje da Fahrudin Radončić sa punim prioritetom radi za HDZ i Dragana Čovića. Na kraju je važno postaviti jedno pitanje za razmišljanje. Šta bi sve Fahrudin Radončić poklonio Draganu Čoviću samo kada bi bio u takvoj mogućnosti?

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.