Promocija zbirke pjesama “Riječi i pjesme” održana u Srebreniku

Danas je u Plavoj sali srebreničkog Doma kulture održana promocija zbirke pjesama “Riječi i pjesme” autora Ernada Musića iz Srebrenika. O knjizi su govorili Fikreta Jašić, magistar komparativne književnosti i bibliotekarstva, gospodin Falid Duran, Senada Buljubašić, moderator ove zbirke pjesama, te i sam autor gospodin Ernad Musić.

Među prisutnima su se nalazili veliki broj učenika i profesora MSŠ Srebrenik, te zavičajni pisci iz ovog grada.Svoj doprinos ovoj promociji dala je grupa učenika Mješovite Srednje Škole Srebrenik interpretacijom pjesama iz zbirke.

U razgovoru sa autorom zbirke pjesama “Riječi i pjesme” Ernadom Musićem koji nam je istakao da je počeo da piše prije dvije godine, tačnije 2015. zahvaljujući društvenoj mreži Facebook, putem koje je ostvario kontakt sa mnogim pjesnicima sa prostora bivše Jugoslavije, gdje je čitajući njihove pjesme pjesme počeo i on sam da piše. Zbirka se sastoji od 166 pjesama različite tematike, koja se zapravo kako je u recenziji navedeno može povezati sa postmodernim ekspresionizmom.

Organizatori promocije bili su: JU Centar za Kulturu i informisanje, MSŠ Srebrenik, Gradska biblioteka Srebrenik te Grafičko-izdavačko društvo “Printas” Srebrenik.

(Minut.ba)

Autor članka: Muamer Okić

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *