Mirsad Kerić, muzičar i klavijaturista koji je bio za volanom automobila u kojem je danas poginuo Šaban Šaulić, nažalost podlegao je u bolnici u Njemačkoj.

Ovu informaciju je za Faktor potvrdio Sabit Dervišević, menadžer Šabana Šaulića.

– Prije nekoliko minuta iz njemačke bolnice javili su mi tužnu vijest da je umro i naš Mirso. Nadali smo se najboljem, ali nažalost i on je izgubio bitku za životom – rekao nam je Dervišević.

Podsjećamo: Jutros je u okolici njemačkog grada Bilefelda život izgubio kralj narodne muzike Šaban Šaulić nakon što se pijani vozač Mazde koji nije imao ni vozačku dozvolu zakucao u vozilo marke Seat, kojeg je prema informacijama upravo vozio klavijaturista Mirsad Kerić, a koje je bilo registrovano na njegovu suprugu Ružicu koja je i prva saznala za strašan epilog nesreće.

Porodica Šabana Šaulića oglasila se nakon stravične nesreće zajedničkim saopštenjem u kojem su satkali svu bol koju u ovim trenucima osećaju.

Šabanova porodica jutros je bezuspešno pokušavala da dobije pevača na telefon, koji je trebalo da bude na aerodromu. Supruga Gordana zvala je Šabana kako bi ga dočekali u Beogradu kada se vrati sa nastupa, ali je bio nedostupan.

Kako dalje saznajemo, porodici Šaulić kum je javio da je Šaban imao tešku saobraćajku, da je u bolnici, a potom i da ga je srce izdalo, te da je preminuo