Potresna ispovijest tinejdžerke: Silovala su me dvojica policajaca, strpali u maricu i iživljavali 45 minuta.

0
29

Tinejdžerka iz njujorškog Bruklina tvrdi da su je dva policijska detektiva silovala nakon što su je priveli zbog posjedovanja droge. – Moj se život raspao. Silovanje me uništilo. Uhvati me panika svaki put kada vidim policajca – poručila je mlada djevojka preko svog advokata Majkla Dejvida. Dvojici osumnjičenih detektiva oduzeti su pištolji i značke i do daljnjeg ne smiju na teren. Unutrašnja kontrola trenutno istražuje osumnjičene detektive kako bi se utvrdilo jesu li prije ovog slučaja prijavljivani.

Detektivi Edvard Martins i Ričard Hol su 14. septembra bili na tajnom zadatku u Brajton biču sa svojim nadređenim Džonom Espijem, kada su se dva detektiva neobjašnjivo udaljila prema kombiju. Ponovo su se pojavili u parku Kavert Voks, gdje su zaustavili djevojku i njena dva prijatelja. Upozorili su ih da ne treba da piju u parku i pretresli su ih. Kod djevojke su pronašli marihuanu i lijek Klonopin, zbog čega su joj stavili lisice i odveli je. –

Ja sam kod sebe imao Prozak, međutim nisu mi ga zaplijenili već su samo rekli da bi trebao da ga držim u bočici – rekao je prijatelj djevojke koji je želio da ostane anoniman. Detektivi su njenim drugarima rekli da je vode u 60. policijsku stanicu na Koni Ajlendu. Djevojka tvrdi da su je odveli na zabačeno mjesto i natjerali na seksualni čin. – Jedan od detektiva ju je i silovao – rekao je djevojčin zastupnik. – Ona je tinejdžerka i policija je otela i strpala u vozilo bez ikakvog razloga. Bila je u lisicama kada su je silovali – nastavio je advokat.

Poslije 45 minuta su je izbacili iz kombija i otišli. Jedan od prijatelja je pronašao nedaleko od 60. policijske stanice. – Rekla mi je da su je je****. Nisam mogao ništa da uradim, ali to je definitivno bio jedan od onih trenutaka – rekao je njen prijatelj koji je odveo roditeljima, a oni su je potom odveli u bolnicu na pregled. Doktori su utvrdili da je bila seksualno zlostavljana i odmah su pozvali policiju.

Unutrašnja kontrola još nije ispitala detektive pošto čekaju da bruklinski tužilac završi svoju istragu. Visokopozicionirani izvori u policiji kažu da su Martins i Hol kolegama ispričali da je djevojka pristala na seks. Dejvid je rekao da su tvrdnje da je pristala na seks zgrozile djevojku. – Bila je u šoku, jako je emotivna devojka – rekao je..

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.