Plazma torta sa žele bombonama – neodoljiv ukus i savršeno za svaku priliku

0
42

 

Plazma torta sa žele bombonama

Fenomenalan ukus, a jednostavna priprema 

  • 300 g mljevene plazme
  • 100 g suhog grožđa
  • 6 kom žumanjaka
  • 100-200 ml soka od narandže
  • 100 g nasjeckanih oraha
  • 100 g nasjeckanog želea
  • 250 g margarina
  • 200 g prah šećera

Za šam: 8 žlica šećera + 10 žlica šećera, 6 kom bjelanjaka

    1. Promiješajte dobro žumanjke sa prah šećerom, a onda umiješajte smekšali margarin. Još malo mutite. Smjesu dodajte malo soka, žele, orah, suho grožđe, izmiješajte i onda dodajte mljevenu plazmu. Promiješajte dobro.

      Dodajte po potrebi još plazme ili soka, da se kompaktna smjesa dobije, da ne bude ni meka ni jako suha, da se kora može oblikovati. Oblikujemo smjesu u pravougaoni ili okrugli oblik. Ulupamo 6 bjelanjaka u čvrstu pjenu sa 10 žlica šećera. Otopimo na ringli 8 žlica šećera i dodamo polako šamu od bjelanjaka, sve vrijeme mikserom muteći. Stavimo pjenu preko plazma kore i u frižider stavimo da se stvrdne.

    Ako želite isprintati recept, kliknite na “print” iznad recepta. 

     

     

    Komentari su onemogućeni.