Plata i do 1000 eura: Majstori za klimu odlično zarađuju, evo kako da počnete sa ovim poslom

4

Dobri majstori zarađuju više od mnogih advokata i ekonomista…

Ovaj posao je pravi dokaz da vam za dobro plaćen posao ne treba fakultetska diploma. Majstori za klima uređaje zarađuju i preko 1.000 eura mesečno, ali kako kažu, mladom šegrtu je potrebno dosta rada da bi postao dobar majstor.

Učenje je potrebno započeti još u srednjoj školi, i nakon toga šegrtovati barem nekoliko godina.

Rad i trud se svakako isplati, jer dobri majstori zarađuju više od mnogih advokata i ekonomista. Prenosi Telegraf.rs

– Zarada je dobra, ali posao klima majstora uopšte nije lak. Opasno je kada montiramo spoljnu jedinicu, ali nama je to sada već postala rutina. Međutim, kada dolaze mladi šegrti, to zna da bude vrlo nezgodno – rekli su nam iz jednog beogradskog servisa.

Kako kažu, moguće je zaraditi i preko 1.000 eura, ali sve zavisi od firme koja vas plaća. Neko radi na procenat, a neko ima redovna mjesečna primanja.

Roditelji danas griješe jer je bolje da djecu koja i nisu baš zainteresovana za školu, upišu na neki zanat i odvedu kod majstora da se uče, pa će uvijek imati da žive i više nego pristojno.

Što se tiče škole, kod nas uglavnom dolaze majstori koji su već radili negdje i imaju iskustva. Ali, danas postoje razni kursevi koji će vam pomoći da brzo naučite ovaj posao – dodaju oni.

Kako kažu, za ovaj posao su potrebni i neki uslovi koje radnik mora ispuniti.

– Najbitnije je da se radnici ne plaše visine i da znaju građevinske poslove kao što je štemanje i bušenje – dodaju oni.

Zbog vrućine koja već postaje nepodnošljiva, majstori sada imaju deset puta više posla.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.