Ovo dvoje djece u životu imaju sve što vidite na ovoj fotografiji

9

Renata (18) i Eldin (8) iz naselja Mihatovići kod Tuzle su djeca koja žive bez ičega. Majka je prodala stvari iz njihove porodične kuće i otišla sa svojim partnerom u Njemačku. Od tada ovi mališani žive od pomoći komšija. Higijenu i obrok imaju samo ukoliko ih neko pozove u svoj dom.

Djeca su bila prisiljena preseliti u izbeglički kamp u Mihatovićima. Tako su Renata i Eldin ostali sami bez ikakvih novčanih primanja, bez struje, bez hrane, a trenutno spavaju na neuslovnoj spužvici.

Sve je to prisililo osmogodišnjeg Eldina i osamnaestogodišnju Renatu, inače odlične učenike da napuste školovanje jer za to nemaju uslova. Otac je bolestan i ne živi s njima, tako da su ovi mališani prepušteni sami sebi i pomoći dobrih ljudi, piše Freshpress.

Kako je rekla Renatina prijateljica, Smirna: “Centar za socijalni rad u Tuzli je upoznat sa njihovim problemom, ali još nisu reagovali”.

Iz ovog centra portal freshpress.info nije mogao dobiti još uvek nikakve informacije.

Svi koji žele da pomognu ovoj djeci mogu ih pronaći u izbegličkom kampu u Mihatovićima 1A, Tuzla ili novac uplatiti na žiro račun:

NLB banka, 132-730-00000005-66

Broj računa: 106348669

Broj telefona Renate Suljić: 061/296-943

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.