Otac mu je najveća Balkanska zvijezda, a njega niko ne zna: Ovako izgleda sin Dine Merlina

0

Naš popularni pjevač Dino Merlin je među najvećim regionalnim muzičkim zvijezdama i iza sebe ima zavidnu karijeru i već decenijama njegova popularnost ne jenjava, ali svoj privatan život uspješno krije od javnosti, te se o njegovoj porodici vrlo malo zna.

Dino je u srećnom braku sa suprugom Lejlom, sa kojom ima dvoje djece, kćerku Naidu i sina Hamzu.

Hamza ima 26 godina i vrlo je uspješan momak, ali ne namjerava krenuti očevim stopama barem kada je muzika u pitanju.

Iako ne planira da se bavi muzikom, dio je tima svog oca i učestvuje u skoro svim projektima.

Hamza je već sedam godina u srećnoj vezi sa crvenokosom ljepoticom Dženetom Tabaković koja je svoje obrazovanje također usavršila u inostranstvu, pa je živjela u Istanbulu i Pragu.

Poznati muzičar i njegova supruga Amela zajedno su od njegove 17. godine, a oženio ju je kad je imao 21. godinu. Izbjegavaju da se pojavaljuju zajedno u javnosti, a Dino je u više navrata isticao da ga je ona najviše bodrila u želji da se bavi muzikom, te da joj je posvetio mnoge pjesme u svojoj plodonosnoj karijeri.

Majka mu je, ne krije, bila omiljena u društvu. Često je znala posuđivati novac od drugih, da bi nekom drugom pomogla. Iako je rastao bez očinske figure i ljubavi, morao je da nauči da živi s tom činjenicom, no, majci duguje vječnu zahvalnost. Upravo zbog toga što nije imao kompletnu porodicu sada svoju čuva kao oči u glavi. U priči “Sredinom” Dino se prisjeća kako majka nije bila oduševljena saznanjem da joj se sin želi baviti muzikom, već je, kao uostalom i svaka druga majka, sina radije u budućnosti vidjela kao inžinjera.

Komentari su onemogućeni.