Ostala trudna s 14 godina: Mi se volimo, ništa nije bilo na silu

8

KARLOVAC: Protiv 19-godišnjaka podignuta je optužnica. Imao je spolni odnos s tada 14-godišnjom djevojčicom. Djevojka moli da se uzme u obzir to da par čeka rođenje djeteta…

Zbog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 19-godišnjeg mladića iz jednog manjeg mjesta na području Karlovačke županije, piše KAportal.

Mladić pak kaže da je u vezi s djevojčicom, a priču je potvrdila i 15-godišnjakinja. Uskoro očekuju dijete.

Mladića terete da je u ljeto 2016. godine u jednom manjem mjestu na području Karlovačke županije imao dragovoljni spolni odnos s djevojčicom koja je u to vrijeme imala 14 godina.

Na ispitivanju u policiji je kazao kako djevojčicu poznaje nekoliko godina jer im se roditelji druže i kumovi su, kao i da su oni cura i dečko, da zajedno izlaze i posjećuju se. Jednom su, rekao je, išli u grad i ljubili se i on ju je pitao hoće li spavati s njim, a ona je rekla da hoće.

– I dogodilo se. Nije ništa bilo na silu – branio se mladić.

To je potvrdila i djevojčica rekavši da se i nakon spolnog odnosa nastavila družiti s tim mladićem, jer joj se sviđao i željela je s njim biti u vezi. I dalje žive svatko kod svojih roditelja, no željela bi s njime živjeti jer, kazala je istražiteljima, s njim je ostala trudna. Moli da sud ima u vidu tu okolnost i kod odmjeravanja kazne, jer računa na rođenje zajedničkog djeteta.

I njezini i njegovi roditelji suglasni su s njihovom odlukom, piše KAportal.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.