Objavljena nova vremenska prognoza do kraja sedmice

1

Prema prognozama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja sedmice ne očekuju se sniježne padavine što je nakon protekle sedmice, pitanje na koje su meteorolozi najčešće odgovarali.

U utorak u većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno malo kiše lokalno može pasti u zapadnim i sjevernim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne. Sredinom dana prolazno kratkotrajne kiše može biti i na krajnjem sjeveru Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje i lokalno u Krajini do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U srijedu više oblačnosti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Povremeno malo kiše lokalno može pasti u zapadnim i sjevernim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne prije podne pretežno sunčano, stim što će u drugoj polovini dana povećanje oblačnosti sa zapada usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar južnog smjera, uglavnom umjerene jačine. U zapadnim područjima Bosne je moguće i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C, a na sjeverozapadu Bosne i do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U četvrtak većem dijelu zemlje se očekuje kiša ili pljuskovi, osim u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar južnog smjera, uglavnom umjerene jačine. U zapadnim područjima Bosne je moguće jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.