Nezapamćen slučaj: Vlasnik ugostiteljskog objekta kod Brčkog drogirao goste, pa ih pljačkao?!

8

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 42-godišnjem ugostitelju iz Gornjeg Rahića kod Brčkog, osumnjičenom da je na štetu gostiju izvršio seriju teških krađa na naročito drzak način.

On se, naime, sumnjiči da je, uz pomoć svojih zaposlenika, od marta do augusta ove godine, pljačkao svoje goste, koje je prethodno drogirao!

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Zijadu Karaliću, zvanom Gike, vlasniku Disco bara “Kaskada” u Gornjem Rahiću. On je uz pomoć zaposlenih u objektu koristio pogodne prilike kako bi od gostiju, za koje je znao da imaju veću količinu gotovog novca, taj novac ukrao.

– Pritvor povratniku u vršenju krivičnih djela Z. K. određen je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna. Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv ovog lica zbog sumnje da je od marta do augusta tekuće godine u više navrata od gostiju ugostiteljskog objekta, kojeg posjeduje u Gornjem Rahiću, na drzak način otuđivao novac i druge vrijednosti koje su imali kod sebe – saopćeno je iz brčanskog Tužilaštva. Piše Faktor.ba

Tužilaštvo raspolaže dokazima da je u većini slučajeva kod oštećenih gostiju prethodno izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva, kakve su pronađene u pretresu kod osumnjičenog.

Nezvanično saznajemo da je u pitanju antipsihotik Clozapine, koji je u određenoj koncentraciji pronađen u krvi opljačkanih gostiju.

– Po nedavnom hapšenju i dovođenju pred tužioca Z. K. je ispitan, nakon čega je ocijenjeno da postoji opasnost da bi mogao ponoviti krivično djelo ukoliko bude pušten na slobodu, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna – kazao je sekretar Tužilaštva Samir Beganović.

S tim u vezi Tužilaštvo je predložilo Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH da se osumnjičenom izrekne mjera pritvora u trajanju od mjesec, što je ovaj Sud prihvatio. Rješenje o određivanju pritvora potom je potvrđeno od Apelacionog suda budući da je žalba branioca osumnjičenog izjavljena na prvostepenu odluku odbijena.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.