Nećete pogriješiti s ovim receptom: Sočna pileća krilca

Potrebno:

  • 1 kg pilećih krila
  • 100 ml slatke pavlake
  • 3 žlice senfa
  • ulje
  • 50 g ribanog kačkavalja
  • zelene i crne masline
  • 4 koluta krastavca
  • 4 koluta paradajza
  • so, biber
  • peršun
  • 2 kom žute paprike

Postupak:

Propržite kratko krilca u posudi sa zagrijanim uljem da s obje strane porumene. Malo vode sipajte, poklopite posudu i dinstajte da smekša meso.

Prebacite krilca u vatrostalnu posudu sa sokom od dinstanja. Umutite slatku pavlaku, ribani kačkavalj, senf, so i biber pa prelijte krilca.

Stavite neka se peče na 200 stepeni oko 15 minuta. Pospite prije posluživanja krilca sjeckanim peršinom i servirajte sa zelenim i crnim maslinama, uz paprike s kolutovima krastavca i paradajza.

 

Komentari su onemogućeni.