Nastavlja se potraga za tijelom Aldina Mulića: Brat nudi 5000 KM ko ga pronađe

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sa svojim pripadnicima od ranih jutarnjih sati je na terenu, peti dan potrage za mladićem koji je na Dolac Malti u Sarajevu upao u Miljacku.

Glasnogovornica FUCZ Majda Kovač kazala je Feni da jedna ekipa sinoć nije ni prekidala potragu, radilo se s baterijskim lampama, reflektorima, pregledao se vizuelno jedan dio rijeke, koliko se sinoć moglo učiniti, od Visokog prema Kaknju.

– Jutros se krenulo od Zenice nizvodno prema Kaknju, dva tima su na brani u Kaknju, jedan je na mjestu ulijevanja Lašve u Bosnu – navela je Kovač.

Dodala je da su pored pripadnika FUCZ, na terenu i volonteri. Već je pristiglo oko 70 volontera koji su raspoređeni, a i dalje pristižu.

– Rijeka je podijeljena u sektore. Naše ljudi, vođe timova, idu s volonterima kako ne bismo ugrozili njihovu sigurnost. Tačno se zna gdje se ko nalazi. Baza vođenja operacija je postavljena u Kamberović polju u Zenici gdje su uposlenici Operativnog centra FUCZ koji prate tačne lokacije svih učesnika potrage – istaknula je Kovač.

Po njenim riječima, s pripadnicima FUCZ i danas je na terenu Specijalna jedinica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a očekuju da im se pridruže i pripadnici Jedinice za aktivnosti na vodi Kantonalne uprave civilne zaštite Zenica. Piše FENA

Kovač kaže da se u Sarajevu nalazi Kantonalna uprava civilne zaštite, koja rukovodi aktivnostima u tom dijelu, sa pripadnicima Federalnog MUP-a, MUP-a Kantona Sarajevo, od mjesta gdje je mladić pao u vodu pa sve do Visokog. Na terenu su i pripadnici GSS Novi Grad Sarajevo i GSS stanica Ilidža.

– Proširili smo potragu i prema Doboju, uključili smo ponovo danas i pse koliko to bude moguće da rade, dronovi su također na terenu. I danas činimo sve da se mladić pronađe. Trenutno čamci nisu u vodi. Nije moguće zbog jake struje, mutne vode i vremenskih uslova još uvijek spustiti čamce. Kad to bude moguće, gdje bude indikacija da moramo pretražiti taj teren, tamo ćemo namjenski spuštati čamce – kazala je Kovač.

(Minut.ba)

Jedan komentar na “Nastavlja se potraga za tijelom Aldina Mulića: Brat nudi 5000 KM ko ga pronađe”

  1. I precisely needed to appreciate you once again. I am not sure what I would have handled without the opinions provided by you about my topic. It had become a daunting situation in my position, nevertheless encountering a new skilled avenue you dealt with it made me to weep with fulfillment. Now i'm thankful for your assistance and even pray you know what a powerful job you have been undertaking educating the others through the use of your website. More than likely you haven't got to know any of us.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *