NAJNOVIJA PREVERA PO MARKETIMA: Ovako vam vade pare iz džepa, a da pojma nemate

7

Izmješane cijene po rafovima samo služe da slude potrošače, a najčešće su pogrešne za robu na akciji.

Većina kupaca tek na kasi shvati da cijena ne odgovara proizvodu koji su izabrali, iako je ispod njega jasno istaknut natpis s cijenom, pišu Večernje novosti.

Naravno, pogrešnom. Najčešće su cijene izmešane i pogrešne kod proizvoda na akciji, pa je jedna cijena na rafu, a potpuno druga, uglavnom veća, na kasi.

Prema riječima Petra Bogosavljevića, predsjednika Pokreta potrošača Srbije, propisi su u tom slučaju jasni.

“Potrošač ima pravo da izabrani proizvod plati po onoj ceni koja je istaknuta na tom proizvodu ili na prodajnom mestu ispod ili iznad određenog proizvoda”, naglašava Bogosavljević.

“Trgovac jednostavno ima zakonsku obavezu da naplati po onoj ceni koja je istaknuta na proizvodu. Ne sme da naplati po ceni koja se pojavljuje u kasi”, dodaje on.

Bogosavljević tvrdi da kada bi se nekoliko potrošača izborilo i sve istjeralo na čistac, trgovci bi prestali sa takvom praksom. Prema njegovim riječima, potrošač koji smatra da je u pravu, da je jedna cijena na kasi a druga na rafu, trebalo bi da to slika i tako obezbjedi dokaze. Trebalo bi, također, da cijeli problem prijavi i tržišnoj inspekciji.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.