Mračna tajna Slobodana Miloševića: Nikada nije otišao na očev grob, a razlog je…

0

Od velikih prosvjeda 2000. godine u Beogradu kada je Slobodan Milošević bio prisiljen predati vlast prošlo je 18 godina. Milošević je u međuvremenu umro u zatvoru u Hagu, njegova supruga Mira živi u egzilu u Moskvi, a kćer i sin se bave raznim poslovima u Rusiji kao i na Malti, te još nekim državama regije.

No, jedna priča iz života Slobodana Miloševića tumači se kao najmračnija obiteljska priča Miloševićeve obitelji, a vezana je za razvod roditelja u njegovoj ranoj mladosti i kasnija samoubojstvom prvo oca pa majke.

Profesorica Smilja Avramov svojevremeno je pričala kako su se Milioševićevi roditelji razveli, a uzrok razloga je bio taj što je njegova majka od supruga tražila da napusti svećenički poziv.

“Majka Stanislava bila je jako komunistički orijentiranam jer je jenj brat bio general. On je završio na golom otoku i tamo preminuo. Ona se nakon toga 1972. godine objesila. Nakon razvoda stariji Slobodanov brat Borislav ostao je kod oca, a Slobodan je otišao sa majkom, ispričala je pokojna profesorica Avramov.

U knjizi “Vatra i potop” Pero Simić i Dejan Lukić pišu kako je Svetozar Milošević, Slobodanov otac napustio Požarevac i ostavio obitelj, kada je SLobodan imao tek četiri godine, odnosno da je prekinuo svaki kontakt sa porodicom i otišao živjeti u rodnu Crnu Goru, gdje se 1962. i ubio. Slobodan Milošević se nije pojavio na njegovom sprovodu, za razliku od starijeg brata Borislava.

Njegov cimer i kolega u omladinskom domu na Bohinju Špiro Galović rekao je da između oca Svetozara i sina Sobodana nije postojala bliska emotivna bliskost.

Komentari su onemogućeni.