LJETOVANJE U CRNOJ GORI: ‘Na prvu je sve odlično, ali ako želiš kavu prije 9 – zaboravi…’

6
36

Jaranika moj, ovdje ti se konobari bude oko devet sati, ako hoćeš kavu, ne možeš je popiti. Ili čekaj devet sati da se junaci dignu ili idi do marketa po onu kavu „za ponijeti“, kako u narodu kažu, a vjerujem i u Bosni. Ovako je nešto prije osam ujutro glasio odgovor jednog od zaposlenika u crnogorskom hotelu u Bečićima na upit Dnevnog Avaza gdje se može popiti kava.

Kako navodi Dnevni Avaz, a prenosi portak Buka, na prvu sve izgleda odlično, elitno odmaralište, more, plaža, bazeni, dječja igrališta… No, usluga ispod očekivanja. Gostoprimstvo je zadovoljavajuće, ali ažurnost usluge gostiju daleko je od turističkih destinacija poput Hrvatske ili, recimo, Turske, Grčke.

No, kako navodi Avaza, ovo ne važi za sve hotele, jer Bečići spadaju u jedno od najluksuznijih ljetovališta u Crnoj Gori, s vrhunskim hotelima namijenjenim za bogate Ruse, Francuze, Nijemce…

Plaže mnogo ljepše nego u Hrvatskoj, sa sitnim pijeskom, ali bez prirodnog hlada. Svaki hotel ima svoju privatnu plažu, tako da je gostima s privatnim aranžmanima, a takvih je malo, ostalo da posjete sami izlaz iz Bečića, gdje mogu nesmetano koristiti plažu. I tu se osjećaju pomalo i okruženi i izolirani.

Uspoređujući Hrvatsku, cijene su pristupačnije, jer se ipak radi o hotelskom smještaju. Kava je dva, cappuccino 2,5 eura, pizze od 5 do 8 eura, a riblji specijaliteti od 20 do 60 eura.

No, desetak minute vožnje automobilom iz Bečića, dolazi Budva, raj za bogate gdje su cijene ipak malo veće.

Ćevapi i pljeskavice koštaju od šest do osam eura, salate deset, ramstek 12 eura. Salata od hobotnice deset eura. Riba ekstra kvalitete 45 eura…

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.