Kolinda u nikad užim hlačama: Sve se ocrtalo, muškarci masovno lajkaju ovu fotografiju

0

Kolinda Grabar Kitanović je definitivno ostala zvijezdom na Svjetskom prvenstvu u fudbalu gdje je svojim srčanim navijanjem oduševila cijeli svijet.

Zbog velike popularnosti koju je time stekla novinari ruskogg izdanja časopisa Marie Clarie odlučlil su s njom napraviti intervju.

Povod snimanja Rusi su, kako pišu hrvatski mediji angažovali italijanskog stilistu koji je u Zagreb došao sa više kofera odjeće poznatih svjetskih brendova. Ipak, predsjednica je insistirala na kreacijama isključivo domaćih dizajnera što je oduševilo urednicu magazina.

Hrvatska predsjednica je otkrila da svaki dan vježba, a možemo reći kako se to itekako vidi pogotovo na slici na kojoj demonstrira svoje sposobnosti sa baratenjem puškom.

I po očevoj i po majčinoj strani Kolinda Grabar je s Grobinšćine. Ljubomir i Marija, djed i baka po očevoj strani, potječu iz Martinova Sela pokraj Rječine. Oni su, kao i Kolindin otac Branko, bili apolitični. Međutim, djed po majčinoj strani, Viktor Matejčić iz Jelenja, bio je član Hrvatske seljačke stranke. Nakon “Krvave nedjelje” 12. srpnja 1942., u kojoj su talijanski vojnici u Podhumu na Grobničkom polju strijeljali 108 muškaraca, a djecu i žene odveli su u logore, priključio se antifašističkom pokretu. U borbama s Nijemcima za Rijeku, u proljeće 1945., tijekom osvajanja vojarne sv. Katarina teško je ranjen. Umro je kao šezdesetogodišnjak od posljedica ranjavanja. Njegovu ženu, Ivanku Matejčić, rodom iz starog grada Grobnika, spasio je svećenik od strijeljanja pa je završila u logoru u Trstu. Kitarović je za svoj životopis u Večernjem listu istaknula kako su majčini roditelji, iako sudionici antifašističkog pokreta, bili protivnici komunizma i praktični vjernici, te da su je odgajali kao domoljubi i poznavatelji hrvatske povijesti.

Komentari su onemogućeni.