Kako napraviti najbolju piletinu sa roštilja u kvartu

273
683

Sastojci:

5-6 komada pilecih prsa bez koze i kostiju
sok od jednog limuna
3 kasike jabukovog sirćeta
2 male kasike garlic salt
1/4 male kasike Chilija tucanog
1/4 male kasike svjeze mljevenog bibera
1 mala kasika suhog Bosiljka Podravka
1 mala kasika mjesavine Talijanskih zacina
1 mala kasika suhog persuna
1/4 solje maslinovg ulja

Priprema

1.Piletinu oprati ,posusiti i staviti u zdjelu.
Dodati sva navedene zacine,sok od limuna,jabukovo sirce i ulje i sve dobro pomijesati.

2.Pokriti zdjelu plasticnom folijom i ostaviti najmanje 2 sata u frizideru ili najbolje preko noci.

3.Mariniranu piletinu prziti na rostilju oko 10 minuta sa svake strane na laganijoj vatri.

4.Gotovu piletinu ostaviti da odstoji desetak minuta prije sluzenja i onda svaki komad izrezati na 4-5 komada.
Posluživanje
Posluziti uz grilovano povrce.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.