Kad neće ministarstvo, hoće roditelji: U Kalesiji sami sredili učionicu za svoju djecu

8

Već četvrtu godinu za redom roditelji učenika OŠ „Kalesija“ trude se da poboljšaju uslove boravka učenika u školi pa su tako i ove godine roditelji 1.b razreda sakupili sredstva i uredili učionicu koju pohađaju njihova djeca.

Krenulo se prvo sa utopljavanjem plafona učionice, odnosno uređenjem zidova koji su bili oštećeni , uređenje dijela gdje učenici peru ruke i održavaju higijenu ,a postavljene su i trakaste zavjese na prozore. Radovi su obavljeni tokom zimskog raspusta tako da će učenici u drugo polugodište ući u generalno obnovljenu učionicu. Sve radove su izveli sami roditelji. Prenosi NTV.ba

Učiteljica 1.b razreda Hamzić Maja nije krila zadovoljstvo i riječi hvale „Djela govore više od riječi.Ovo što su naši vrijedni roditelji uradili kako bi uljepšali boravak svojoj djeci u školi nema cijenu.Još jednom koristim ovu priliku da se zahvalim na njihovom trudu i zalaganju i nastojanju da učionicu pretvorimo u prelijepi kutak koji je svima nama za ponos.Mojim đacima i meni zajedno sa njima preostaje samo da se trudimo postići što bolje rezultate u sticanju znanja kako bi im se odužili za sav trud“.

Ovako izgleda učionica nakon radova:

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.