U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer ujutru oko 6 sati na njemačkom autoputu život je izgubio kralj narodne muzike Šaban Šaulić.

“Spasilačka služba dobila je poziv jutros oko 6.50 sati da se na autoputu A2 u pravu Dortmunda desio težak udes u kojem su učestvovala dva vozila”, piše Westfalen-blatt.de o sobraćajnoj nesreći u kojoj je život izgubio popularni pevač narodne muzike Šaban Šaulić.

“Još ne mogu da verujem. Jutros u šest sati informaciju mi je javila Šabanova supruga Gordana. Pored Šabana u automobilu su bili muzičari Mirsad Kerić i Boban Stojadinović. Prema poslednjim informacijama Kerić je u teškom stanju dok su Babanu slomljena tri rebra”, kazao je Šabanov menadžer.

Pogledajte fotografije sa lica nesreće.

 

Pjevačica Tea Tairović kojoj je Šaban Šaulić pomogao tokom karijere ispričala je da je u šoku zbog nesreće u kojoj je život izgubio pjevač. Ona je otkrila kako je izgledao njihov nastup, te da je Šaban Šaulić bio veseo.
– Iskreno da vam kažem, u šoku sam! Jutros sam čula cijelu ovu vijest, bukvano nisam mogla da povjerujem. Kako da vam kažem, bio je pun klub, svi su bili veseli i raspoloženi. Čovjek koji ga je vozio nije popio ni kap alkohola. U šoku sam. Nisam ga vidjela poslije nastupa, odmah je otišao jer je žurio na avion. Sve je bilo u najboljem redu. Uobičajeno su se šalili, bili su lijepo raspoloženi. Pogotovo Šaban – rekla je Tea za “Blic”, a potom je otkrila nepoznate detalje:

– Pozvali su me da se vraćam sa njim za Beograd, ali pošto sam izgubila kofer, nisam mogla da idem sa njima, te sam čekala da dođe kofer kako bih mogla da nastavim put za Beograd. Ali sada kada vidim – kofer mi je spasio život – kaže za “Blic” vidno potresena Tea Tairović.
Tea Tairović muzičku karijeru započela je učešćem u “Zvezdama Granda” 2015/2016. godine, gdje je već na samom početku dobila veliku naklonost kralja narodne muzike, Šabana Šaulića.
Šaban je Teu podržavao tokom čitavog takmičenja, a ubrzo po završetku sezone njih dvoje su snimili duetsku pjesmu “Od kad tebe znam”, koja je odmah postala veliki hit.

Pogledajte video: