Italijani otvaraju 200 radnih mjesta u Usori

1

Sredinom januara u Usori je boravio talijanski privrednik Riccardo Ferretto, vlasnik firme Ferreto Group Central Europe koja je u ovom bh. gradu započela izgradnju fabrike koja bi trebala zaposliti oko 200 radnika.

Općina je kompaniji dodijelila zemljište za izgradnju proizvodnih kapaciteta u poduzetničkoj zoni “Lugovi”. Prenosi portal Biznis info.

Ferretto Group Central Europe d.o.o. Usora je već izabrao izvođača radova za prvu fazu izgradnje proizvodnih kapaciteta, površine oko 12.000 metara kvadratnih pod proizvodnim halama metaloprerađivačke djelatnosti, a također je i lider u proizvodnji logističkih sistema (paletnih skladišta).

Pokrenute su i aktivnosti na pripremi proizvodnje i montaži nadzemnih dijelova proizvodnih hala. Vlasnik i direktor upoznali su predstavnike Općine Usora o svojoj spremnosti da iznalaze mogućnosti za angažiranjem preduzeća sa područja općine Usora, te su u vezi s tim dogovoreni konkretni koraci i način koordinacije po tim pitanjima.

Također, najavljene su i aktivnosti na pripremi i obuci budućih radnika kroz suradnju sa Mješovitom srednjom školom i Službom za zapošljavanje.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.