Halid Mehmedović mlada nada BH sporta

Halid Mehmedović iz Srebrenika je uspješni mladi Kung Fu BH reprezentativac. Rođen je 13.09.1995.godine u Tuzli. Ljubav prema ovoj vrsti sporta javila mu se kako je istakao prije nepune tri godine, gledajući mečeve poznatih svjetskih boraca te je odluči da i sam se počne baviti Kung Fu-om.

Svoju karijeru počinje u Kung Fu Wushu klubu “Orlova kandža” iz Srebrenika, sa kojim je ostvario mnogo uspjeha, koji je okrunisan mnogim medaljama.

Član Kung Fu Wushu Reprezentacije Bosne i Hercegovine postaje nakon ostvarenih zavidnih rezultata u klupskim takmičenjima prije nepune dvije godine gdje dva puta osvaja državno prvenstvo, na balkanskom takmičenju osvaja nažalost drugo mjesto, gdje je bio prinuđen tron prepustiti zbog povrede iranskom reprezentativcu, te treće mjesto na otvorenom prvenstvu balkana u Srbiji. Proglašen je bio za najboljeg sportistu u borilačkim vještinama u kategoriji “Seniori” općine Srebrenik 2016.godine.

U toku su naravno pripreme za još jedno takmičenje gdje će Halid nastupiti kao K1 borac u kategoriji do 70 kilograma. Takmičenje će se održati u Brčkom 11.3.2017.godine te mu mi ovim putem želimo mnogo sreće i uspjeha.

(Minut.ba)

Autor: Muamer Okić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *