Fudbalski klub Sarajevo gradi novi stadion: Sarajevo arena, shoping centar i hotel

14

FK Sarajevo je na proteklom Sarajevo Business Forumu prezentiralo ambiciozni projekt, a a riječ je o novom, modernom, stadionu, koji bi bio sagrađen prema UEFA-inim standardima.

Kako su na SBF prezentirali potencijalnim investitorima Sarajevo Arena imala bi kapacitet 14.610 sjedećih mjesta. U sklopu stadiona planirane su biznis lože, hotel sa 100 soba, te komercijalne prostorije i sportska klinika za vrhunske sportaše. Stadion bi bio iz UEFA kategorije 4, a imao bi i podzemnu garažu.

Na ovom stadionu igralo bi FK Sarajevo, ali i nacionalne selekcije naše zemlje, kao SFK 2000 Sarajevo (evropske utakmice).

Cijena ukupne investicije se kreće oko 20 miliona eura, u zavisnosti od opreme hotela i šoping centra, a u FK Sarajevo planiraju da Arena bude gotova do 2020. godine!

Iz FK Sarajevo su poručili da žele sagraditi jedinstven infrastrukturni kompleks, za sport, rekreaciju, šoping i smještaja, da će stadion biti “javno dobro” i da naš glavni grad nema stadion koji može pratiti sve ove faktore.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.