FOTO/VIDEO Novinar CNN-a, snimajući emisliju o kanibalima, morao jesti ljudski mozak!

69

Televizijski voditelj nove emisije, koju emitira poznata američka medijska kuća CNN, morao je jesti kuhani ljudski mozak, uz prijetnje da će mu otkinuti glavu.

Tim činom, izazvao je brojne kritike Hindusa, jer njihova vjera nalaže poštovanje i pomaganje drugim osobama. Kritičari su ga optužili zbog prikazivanja hinduizma kao ekstremne religije.

Naime, Reza Aslan je snimao dokumentarac o asketskoj sekti Aghori koja ima manje od 100 članova. Aslan je takođe razmazao pepeo kremiranog leša po licu i pio je iz ljudske lobanje. Kada se Aslan posvađao sa jednim od pripadnika sekte, ovaj je počeo da jede vlastiti izmet i baca ga na Aslana vičući: “Odrezaću ti glavu ako nastaviš da toliko pričaš”.

CNN je u promotivnom materijalu za film sektu Agori opisao kao “kanibale”, iako jedu samo meso ljudi koji umru prirodnom smrću.

Agori veruju da mogu da unište sramotu i strah shvatanjem da su sve suprotnosti zapravo samo zamišljene, a cilj njihovih rituala je da prekinu tabue oko tjelesnih tečnosti, seksualnih praksi i mrtvih ljudi.
Mnogi od njih žive na pogrebnim područjima i ponekad konzumiraju marihuanu kako bi im pomogla u meditaciji.

 

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.