Vijesti POLITIKA Erdogan o Zaljevskoj krizi: Nećemo okrenuti leđa braći u Kataru

Erdogan o Zaljevskoj krizi: Nećemo okrenuti leđa braći u Kataru

SHARE

Jedan od najvažnijih lidera islamskog svijeta, predsjednik Republike Turske Recep Tayip Erdogan obratio se večeras javnosti u vezi sa krizom u Kataru, kazavši kako njegova država “neće zaboraviti braću koja žive tamo”.

Nemoguće je shvatiti šta se događa. Izvinite, ali mi nećemo braći u Kataru okrenuti leđa i ostaviti ih na cjedilu. Nastavit ćemo s podrškom u okviru naše odgovornosti na putu pravde – rekao je Erdogan.

On je dodao kako je neispravno izazivati nove napetosti u regionu, posebno istaknuvši da nije ispravno da u regionu, kada su se umiješali prljavi računi, “energiju troše na vlastite unutrašnje probleme”.

– Poručujem braći u Zaljevu, liderima i narodu Zaljeva, da nema pobjednika u svađi među braćom, klevatama se ne može nigdje stići. Strana koja će pobijediti u ovoj svađi jesu oni koji se hrane nestabilnošću, trenzijama, krvlju i suzama našeg regiona – rekao je Erdogan.

Svoj govor je zaključio istaknuvši da su mu poznate neke od fondacija koje se optužuju da pružaju podršku terorističkim organizacijama, te da on do danas nije vidio da Katar pruža podršku terorizmu.

(Minut.ba)


Warning: require(/home/minutba/public_html/wp-content/themes/Newsmag/comments.php): failed to open stream: Permission denied in /home/minutba/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1469

Fatal error: require(): Failed opening required '/home/minutba/public_html/wp-content/themes/Newsmag/comments.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/minutba/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1469