Džaferović, Komšić, Dodik: Ovo su ljudi koji će u naredne 4 godine voditi Bosnu i Hercegovinu

0

Šefik Džaferović iz  Stranke demokratske akcije, Željko Komšić iz Demokratske fronte i Milorad Dodik iz SNSD-a novi su članovi predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Milorad Dodik je za medije izjavio:

Ako je moguće da napravimo nešto dobro za čitavu BiH, uradićemo. Tražim da niko nikome ne smeta i da svi zajedno doprinesemo tome da se razvijaju svi. Ako neko zaustavi RS u nečemu, neka računa na to da je zaustavljeno sve”, kategoričan je Dodik.

On je naveo kako SNSD očekuje da će u Parlamentu BiH imati deset poslanika, te da nema posebne želje kada je u pitanju formiranje koalicije na nivou BiH.

“Ko pobijedi kod druga dva naroda, bez obzira na to da li se nama svidjelo ili ne. Da mi sada uzmemo nekog iz opozicije, to bi vjerovatno bi bilo fer prema SDA-u, ali mislim da konačno treba uspostaviti princip da pobjedničke snage u narodima moraju da budu poštovane”, zaključio jee Dodik.

“SDA je iznijela brilijantnu pobjedu. Šefik Džaferović je bošnjački član Predsjedništva BiH. Ramiz Salkić je potpredsjednik RS”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Kako je istakao, SDA je na ovim opštim izborima pokazala da je najjača stranka “kako to treba biti”.

“Narod je rekao svoje i poredao neke vrijednosti u ovoj zemlji”, poručio je Izetbegović.

Džaferović je rekao da, prema dosadašnjim rezultatima, on vodi i da je pobijedio u utrci za Predsjedništvo BiH.

Zahvalio je svim građanima koji su izašli na izbore, te dali povjerenje njemu i SDA.

Moja poruka, kao budućeg člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, svim građanima BiH jeste da služim svim građanima BiH i da svima stojim na raspolaganju, bez obzira da li su glasali za mene, da li su glasali protiv ili nisu nikako, poručio je Željko Komšić.

Uputio je poruku i svim Hrvatima u BiH.

“Želim da znate da je naš ustavni sistem takav da je omogućio da se ja ponovo nalazim na ovom mjestu. Želim da znate da nemate nikakvog razloga za strah i brigu. Ja sam vaš predsjednik, bez obzira na to da li se glasali za mene ili ne”, rekao je Komšić,

Kako je kazao, zna kakva je obaveza i kakav teret preuzima na sebe.

“Trudiću se da ne napravim nijednu grešku u svom budućem političkom angažmanu i da opravdam vaše povjerenje”, naveo je on.

(Vijesti.ba/Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.