DRAGAN MEKTIĆ PORUČIO MILORADU DODIKU: Šalji svoju djecu u rat, nemoj sirotinju

Danas je u Istočnom Sarajevu održana konferencija za medije Saveza za promjene, a obratio se i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je kazao da Milorad Dodik “fabrikuje laži”.

“Ja želim samo da se vratim 24 sata unazad kada je Milorad Dodik bezočno lagao putem medija iz Srbije, patološki ima potrebu da laže već duže vremena izmišlja razne nebuloze i glupsoti. Slagao je i Vučića pa je i on prenio krivu informaciju; da je traženo njegovo hapšenje od SzP-a. Ja lično ne bih imao ništa protiv toga i naravno da će to vrijeme doći, to nije toliko bitno ali ima patološku potrebu da laže i slaže. Kažem vam da nije bio zahtjev za hapšenje nego za pravnu pomoć jer je u jednom danu 1,5 miliona KM prebačeno iz Pavlović banke u Bijeljini. Samo smo to provjerili da bi on ispao žrtva i rekao da neko “udara na RS””, kazao je Mektić. Prenosi N1

Dodao je da “neće sjahati s grbače Dodiku dok on ne sjaše s grbače ovom narodu”.

“Nećemo ti sjahati s grbače dok ti ne sjašeš s grbače ovom narodu. Onda nećeš biti u poziciji, nego na nekom drugom mjestu – u zatvoru. On ne smije, i kad ste ga vidjeli da priča o ekonomiji, zapošljavanju, siromaštvu i kandžiji kojom goni našu omladinu iz RS u bijeli svijet gdje naša fakultetski obrazovana djeca idu kao konobari, vozači i radnici na baušteli u Evropi”, kazao je Mektić.

Mektić je još kazao da ima “imalo pravne države, on bi do sada bio 50 puta uhapšen”.

“Zato on od sebe pravi žrtvu, pa da ima imalo pravne države bio bi 50 puta uhapšen i bio bi tamo gdje treba da bude. Ne smije da priča o bitnim stvarima, kako da se živi bolje i otvore radna mjesta, pobljša ekonomija. On fabrikuje laži, za koga kupuje uniforme?? Koga on uvlači u rat? Neće više tamo ići djeca sirotinje, šalji svoju djecu Milorade. Džip kojeg su iznajmili za paradu je od jednog kriminalnog lica iz Bugojna, zato je zamaskiran broj tablica bio. Znam tačno ko je kriminalno lice, nećemo takvu paradu nego paradu časnih i poštenih ljudi. Što nije bio ešalon časnih ljudi, rudara iz Ljubije”.

(Minut.ba)

5 komentara na “DRAGAN MEKTIĆ PORUČIO MILORADU DODIKU: Šalji svoju djecu u rat, nemoj sirotinju”

  1. I not to mention my guys have already been reviewing the good guidelines from your site then suddenly got a terrible suspicion I never expressed respect to the blog owner for those techniques. The young men were as a consequence thrilled to learn them and have in effect unquestionably been taking advantage of these things. Appreciate your genuinely very accommodating and for finding these kinds of really good subjects most people are really wanting to understand about. My personal sincere regret for not expressing appreciation to you earlier.

  2. “I don't think eastern conference finals will be a long war, knight's strength is too strong. The celtics nobody with lebron, they even Owen this level of star all have no, they are really no one can stop the knight.
    kyrie 4

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *