Dječaku Bajri koji živi u trošnoj kući bit će ispunjena najveća želja

0

Povodom inicijative za rješavanje stambenog pitanja za trinaestogodišnjeg dječaka Bajru Hodžića i njegovog oca Muhameda Hodžića iz sela Nočajevići, reagirali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

Iz kabineta ministra Ramića potvrđeno je da će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, u saradnji sa Općinom Kladanj, osigurati sredstva za izgradnju nove porodične kuće za Hodžiće. Prenosi Fokus.ba

Muhamed i Bajro Hodžić trenutno žive u neuslovnoj kući u kladanjskom selu Nočajevići, koja je dotrajala, a nedavno olujno nevrijeme je uništilo krov koji sada prokišnjava.

Ministarstvo i Općina su uputili izraze zahvalnosti udruženju “Budimo ljudi” iz Srebrenika i građanima, te su preuzeli odgovornost u ime institucija za rješavanje stambenog pitanja ove porodice.

S obzirom na neuslovnost stambenog objekta, u kojem se trenutno nalaze, i teške zimske uslove, Ministarstvo i Općina su pokrenuli proces zbrinjavanja Bajre i Muhameda Hodžića u privremenom smještaju, gdje će boraviti do završetka procedure i građevinskih radova na kući koja će biti izgrađena.

Načelnik Čavkunović je kazao da će Općina provesti korake ka rješavanju imovinsko pravnih odnosa, obezbjeđenja građevinsko-tehničke dokumentacije i dijela građevinskog materijala za novi stambeni objekat, kao i pitanje socio-ekonomskog statusa ove porodice.

Skromnom 13-godišnjaku Bajri tako će biti ispunjena najveća želja.

– Moja najveća želja je da imam svoju kuću. Trenutno otac i ja spavamo u istoj sobi, a ja bih volio, znate, imati svoju i na zidovima postere Bayerna ili Želje, koji su moji omiljeni klubovi – rekao je ovaj dječak za Dnevni avaz.

Uskoro će u deveti razred, pa u srednju školu. Na pitanje šta bi volio biti kad odraste, odgovara kao iz topa:

„Najviše volim fudbal. Volio bih postati poznati fudbaler.

– Imam uplaćenu užinu u školi od žene koja živi u Holandiji. Nisam gladan, a pošto sam u kući s ocem, on kuha i pazi na mene. Čim jedem i ponovim gradivo, ja sam na igralištu – kazao je Bajro.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.