Detalji nesreće u Sarajevu: Vozio 100 na sat, mokra cesta i šine ga “izbacili” preko trotoara

1

Uzrok fatalne saobraćajne nesreće, koja se jutros dogodila u Sarajevu u kojoj je poginuo dvadesetjednogodišnji Admir Numić, jeste prebrza vožnja koja nije bila prilagođena klizavoj cesti, potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskih istrazi. Prenosi Faktor.ba

Prema riječima našeg izvora, Mirza Šurković, koji se nalazio za volanom Fiata Stila u trenutku nesreće, morao je voziti najmanje 100 kilometara na sat da bi bukvalno iz krivine preskočio i porušio betonske čunjeve na trotoaru i završio u zidu stambene zgrade.

– Išao je sigurno oko 100 kilometara na sat iz pravca Baščaršije kada je ušao u lijevu krivinu koja ga je bacila svom silinom u desnu stranu. Cesta je bila veoma klizava, a zakačio je i šine koje su doprinijele rikošetu, te je on bukvalno iskočio preko trotoara. Nažalost, posljedice su bile fatalne – kazao nam je naš izvor.

Usljed siline udara Mirza je ispao iz automobila, a zadobio je povrede opasne po život te je smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju KCUS-a, dok je Admir preminuo na mjestu.

Njegovo tijelo prevezeno je u Prosekturu na Barama, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.