Cristiano Ronaldo: Dobio sam sinove, neću više igrati ovdje

114
373

Tijelom i dušom bio sam uz reprezentaciju. Sretan sam što ću napokon biti kod kuće i vidjeti sinove prvi put, rekao je Cristiano Ronaldo, kojem je blizance rodila surogat majka, kao i sedmogodišnjeg Cristiana Ronalda Juniora.

Portugal je u polufinalu Kupa konfederacija izgubio od Čilea na penale (0-3, 0-0), a Ronaldo zbog rođenja sinova neće igrati utakmicu za treće mjesto. U drugom polufinalu večeras igraju Njemačka i Meksiko (20.00).

– Nažalost, nismo uspjeli ostvariti glavni sportski cilj, ali siguran sam da ću nastaviti uveseljavati Portugalce. Predsjednik Portugalskog nogometnog saveza i reprezentacija pokazala je danas stav koji me dirnuo i neću ga zaboraviti – rekao je Ronaldo, kojem su u reprezentaciji dopustili da se vrati kući kako bi bio uz sinove.

Ronaldo nije ni stigao pucati jer je trebao posljednji izvesti penal. Bravo je obranio šest udaraca Portugalcima, od toga tri iz penala. Quaresmi, Moutinhu i Naniju čileanski golman sjajno je skinuo udarce, a obranio je isti broj penala kao u 23 utakmice u La Ligi.
– Uh, Bravo je bio fantastičan. Ali moji igrači koji su promašili bili su junaci na Euru protiv Poljske – rekao je portugalski izbornik Fernando Santos (u četvrtfinalu Portugal je prošao Poljake na jedanaesterce, a taj je trojac pogodio, nap. a.)”

Zanimljivo, tada je Cristiano Ronaldo pucao prvi, što je i običaj za najbolje igrače. No, Ronaldo preferira posljednji, odlučujući. Koji drugi put u karijeri za Portugal (nakon raspucavanja protiv Španjolske na Euru 2012.) nije dočekao…

– Tako smo odlučili i nema smisla razmišljati o drugačijem redoslijedu. Ja odlučujem tko će pucati. Čile vam ne daje puno prostora igrati, dominirao je i protiv Njemačke, plan nam je bio brže se rješavati lopte i tako se osloboditi pritiska i to smo uspijevali, bili smo bolji u početku. Potom smo pali, počeli dugim loptama na dvojicu napadača i izgubili smo moć u sredini, pa sam primaknuo Andrea Gomesa iza Cristiana Ronalda kako bismo im stvarali probleme s dva krila – dodao je Santos.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.