Brzi umak od paradajza – gotovo za 5 minuta, a može se čuvati i do 2 sedmice

0
23

Napravite umak od paradajza pomoću blendera, čips pripremite i tokom utakmica grickajte.

Priprema pet minuta traje, a čak dvije sedmice može stajati ovaj slastan umak u hladnjaku.

Izmiksajte ga brzinski, zalihu čipsa napravite i tortlja čipsa i u utakmicama uživajte!

Potrebno:

  • 800 g pelata
  • kašika isjeckanog korijandera
  • polovica crvenog manjeg luka
  • četvrtina kašike soli
  • 2 kašike soka od limete
  • režanj češnjaka
  • čili papričica bez sjemenki

Postupak:

Isjeckajte čili papričicu, luk i češnjak.

Ubacite u blender sve sastojke i blendajte dok željenu teksturu ne dobijete. Posolite dodatno po potrei i još malo soka od limete ulijte. Premjestite na najmanje pola sata u hladnjak.

 

Komentari su onemogućeni.