Brzi ljetni ručak – Mladi grašak na gusto s piletinom

0
41

Potrebno:

  • 3 kašike oštrog brašna
  • 2-3 kom mrkvica
  • 1 kom luk
  • 400 g očišćenog graška
  • krompir (za pire)
  • pileći nadbatci
  • vegeta, so, biber

Postupak:

Pržite kratko na malo ulja isjeckan luk i mrkvicu, umiješajte opran i očišćen grašak, dobro promiješajte, dodajte vegetu i bibera a onda uz povremeno miješanje u vlastitom soku pirjajte 10ak min. Jako je važan ovaj postupak, zato što tako grašak zadržava svoj slatkasti fini okus.

Onda malo vode dolijte i pirjajte uz povremeno miješanje dok ne smekša grašak. S obzirom na to da je relativno mlad, gotov je brzo.

Dolijevajte po potrebi malo vode, ne previše, nego tek da grašak ne bude na ‘suhom’.

Kad smekša grašak, u njega ulijte razmućeno brašno s malo vode, dosolite po potrebi i prokuhajte kratko. Grašak treba biti gustoće kao neki umak.

Servirajte uz pečenu piletinu, pire krompir i zelenu salatu.

Komentari su onemogućeni.